zegelring kosten
Wat kost een zegelring?

De kosten van een zegelring hangen van verschillende factoren af, omdat er ook vele varianten in ontwerp en materiaal mogelijk zijn.

In onze gratis catalogus vindt u een overzicht van zegelringen en prijzen. Vraag deze op via onderstaande knop.

Zegelringen catalogus »

Goudprijs

Er bestaan verschillende soorten edelmetaal waaruit u een zegelring kunt laten vervaardigen. U kunt kiezen uit zilver, goud, rose goud of witgoud. De prijs van de zegelring is afhankelijk van het soort edelmetaal.

Een indicatie van zegelring kosten: Een zilveren zegelring is beschikbaar vanaf circa 200 euro, een gouden zegelring begint vanaf circa 650 euro en een witgouden zegelring is beschikbaar vanaf circa 750 euro.

Met name de flucturerende goudprijs kan zorgen voor veranderingen in de kosten van zegelringen. De prijs is ook sterk afhankelijk van de zuiverheid van het goud waarvoor u kiest. Er bestaan diverse varianten van goud, zoals 8, 14 en 18 karaats goud. De meest gebruikte vorm is het 14 karaats goud, hoewel er natuurlijk altijd andere variaties mogelijk zijn.

Witgouden zegelringen

Wij zullen hier wat meer informatie over witgoud geven, de onbekendste van de drie edelmetalen. Witgoud is een legering van goud en palladium of nikkel en wordt nogal eens ten onrechte aangezien voor platina, omdat de kleuren overeenkomen.

Witgoud dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van zegelringen is vaak een legering van goud en palladium. Palladium is zachter dan nikkel en daarom veel geschikter om in te graveren.

Edelstenen voor zegelringen

De prijs van de zegelring hangt uiteraard ook af van de edelsteen. Misschien wilt u een gravure in het edelmetaal, maar het is ook mogelijk dat u liever een inscriptie in een edelsteen heeft. In Nederland is de zegelring met edelsteen het meest gebruikelijk. Het ligt aan de grootte van de edelsteen, de kwaliteit van de gravure en het soort steen wat de uiteindelijke prijs van de zegelring wordt.

Als u een bepaald budget heeft, is het aan te raden om in uw keuze rekening te houden met de soort edelsteen. De duurste edelsteen voor zegelringen is het koninklijke lapis lazuli. Lapis lazuli is een opake halfedelsteen, en heeft een diepblauwe kleur. Het is een koninklijke steen en werd in de historie bijvoorbeeld al gebruikt voor het dodenmasker van Toetanchamon.

Gravures

Er zijn verschillende soorten gravures die u in uw zegelring kunt laten graveren. De drie bekendste zijn het familiewapen, het monogram en het wapenschild. Het graveren is een arbeidsintensief werk dat nauwgezet met de hand gedaan wordt.

De kosten van een zegelring zijn afhankelijk van de grootte en complexiteit van de inscriptie. De kleinste gravure is meestal het monogram, aangezien dit slechts een symbool is dat opgebouwd is uit enkele letters. Het familiewapen kan een complexe afbeelding zijn. Vaak wordt een familiewapen al generaties in een familie gevoerd. Het is een geliefde gravure voor een persoonlijke zegelring. Het wapenschild is het kernonderdeel van het familiewapen en toont de afbeelding die de ridders vroeger op hun schild droegen om zich te identificeren.